Fødevareforarbejdsningsindustri i Indien
Fødevareproduktionen i Indien er en enormt interessant sektor. Det indiske marked for færdigretter alene vokser med en CAGR på 7,2%.
KontaktPå grund af stigende indkomster og øgning i efterspørgslen efter færdigpakket mad og drikkevarer, især blandt de yngre indere, vokser Indiens fødevareforarbejdningsindustri støt med en årlig vækstrate på 8 %. Indien er en af verdens førende fødevareproducenter med et stort og hastigt voksende lokalt marked. Detailmarkedet for fødevareprodukter har i øjeblikket en værdi på godt 620 milliarder dollar, hvilket gør det til et af de største markeder i verden.
Den indiske fødevareforarbejdningsindustri udvikler sig også hurtigt på grund af ændrede forbrugsmønstre, stigende urbanisering og en stigning i fødevareforbruget. Ud over traditionelle indiske produkter er inderne ivrige efter at udforske andre verdensdeles køkkener og søger i stigende grad løsninger inden for bekvemmeligheds- og færdigretter. Som resultat heraf forventes fødevareindustrien i Indien at nå op på salg for 1,2 billioner dollars i 2026.
Oversigt over Indiens fødevareforarbejdsningsindustri
- Indien er et af verdens største mad- og krydderimarkeder.
- Fødevaresektoren i Indien er blandt de største i verden, og produktionen forventes at nå op på 535 milliarder dollars i 2025-26.
- Fødevareproduktion i Indien stormer frem, og Indiens fødevareindustri vokser støt med en gennemsnitlig årlig rate på omkring 8 %.
- Sektoren bidrager med 14 % til BNP for hele produktionssektoren og med 13 % til landets eksport.
- Indien ligger nummer fem med hensyn til produktion, forbrug og eksport af fødevarer på verdensplan.
- Sektoren står for 11,6 % af den samlede beskæftigelse.
- I 2030 forventes det årlige forbrug i indiske husholdninger at tredobles.
Vækstfremmende faktorer i Indiens fødevareforarbejdsningsindustri
- Indiens forbrugermarked forventes at udgøres af 773 millioner mennesker i 2030, hvilket er en stigning på 46 procent fra 529 millioner i 2023.
- Den indiske regering har afsat 146 millioner dollars under Production-Linked Incentive (PLI), som er et program for fødevarer.
- 41 mega fødevareproduktionsparker, 353 kølekædeprojekter, 63 agro-forarbejdsningsklynger, 292 fødevarebehandlingsenheder, 63 oprettelser af bagud- og fremadrettede forbindelsesledsprojekter og 6 Operation Green-projekter over hele landet er blevet godkendt.
- Indiens marked for økologisk mad forventes at tredobles fra 1,6 millioner dollars i 2023 til 8,9 millioner i 2032.
- Onlinebestilling af mad og dagligvarer i Indien vokser eksponentielt med en samlet årig vækstrate på omkring 50 %. I 2020 var markedet stadig to milliarder dollars værd, men i 2025 forventes det at være omkring 12 milliarder dollars.
Interessante investeringsmuligheder
- Forarbejdede former for frugter og grøntsager såsom juice, syltetøj, gelé, puréer, supper, pulvere, tørrede, skårne eller hakkede grøntsager og færdigretter.
- Færdigretter, både friske og frosne, som er nemme at konsumere.
- Fermenterede produkter såsom vin, øl, eddike, gær og alkoholholdige drikke.
- Infrastruktur knyttet til forsyningskæden, såsom kølehuse, slagterier og fødevareparker.
- Moderne systemer til pasteurisering og steril emballering af blandt andet mejeriprodukter.